کتاب آزمون استخدامی آموزگار ابتدایی-مبحث یادگیری
درس روانشناسی پرورشی یکی از پنج درس تخصصی در آزمون استخدامی آموزگار ابتدایی است. به همین علت فصلی کامل به این مبحث اختصاص داده شده و نکات مهم آن بویژه آنها که در آزمون استخدامی بارها مورد سوال قرار گرفتهاند کاملاً توضیح داده شدهاند.
مبحث روانشناسی پرورشی با تعریف مفهوم یادگیری آغاز میشود. معتبرترین تعریف از "یادگیری" متعلق به روانشناس برجستۀ آمریکایی هیلگارد است. او در تعریف روانشناسی میگوید: یادگیری یعنی، تغییر نسبتاً پایدار در رفتار است که بر اثر تجربه در تواناییهای بالقوۀ فرد بوجود میآید.
همانطور که میبینید در تعریف هیلگارد ما با چند واژۀ دیگر مواجه هستیم که آنها نیز باید تعریف شوند. واژههایی همچون: تجربه، نسبتاً پایدار، تغییر، رفتار و تواناییهای بالقوه. در کتاب آموزگار ابتدایی آزمون استخدامی، ما در فصل روانشناسی پرورشی و همچنین فصول دیگر همچون روشها و فنون تدریس به تفصیل به بیان این مفاهیم پرداختهایم.
پس از تعریف یادگیری، وارد مباحث متعددی در مورد یادگیری از زوایای مختلف میشویم.
از یک سو به بررسی انواع یادگیریها میپردازیم. مانند:
یادگیری اجتماعی
یادگیری از طریق تداعی
یادگیری شناختی
یادگیری اجتماعی
یادگیری کلامی
یادگیری مشاهدهای
یادگیری اجتنابی
و بسیاری دیگر
این نگرشها به نوع و چگونگی یادگیری تحت تأثیر نظریات مختلف هستند. بنابراین برای درک هر کدام از این انواع ابتدا باید نظریهای که پشت آنها هستند را شناخت. این نظریهها عبارتند از:
نظریۀ رفتارگرایی
نظریۀ شناخت گرایی
نظریۀ گانیه
نظریۀ سازنده گرایی
بدین ترتیب انواع یادگیری زیرمجموعۀ نظریات وسیعتری قرار میگیرند که در کتاب آزمون استخدامی آموزگار ابتدایی به آنها پرداختهایم. نکتهای که باید توجه کنید این است که مباحث مرتبط با یادگیری، انواع آن ونظریات آن مختص درس روانشناسی پرورشی نیستند و در سایر دروس تخصصی این کتاب شما با این مباحث برخورد خواهید داشت. پس بهتر است آن را جدی بگیرید و با دقت مطالعه نمایید.
برای آشنایی بیشتر با مباحث تخصصی آموزگار ابتدایی در آزمون استخدامی میتوانید مقالههای زیر را مطالعه نمایید.
ارسال دیدگاه(نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.)