فیلم آموزشی
آزمون استخدامی
مصاحبه با رتبه های برتر کنکور الکتروتکنیک
فیلم های آماده فروش هنرستان
فیلم آموزشی
کارنامه قبول شدگان
پیک آخر
آثار برگزیده هنرجویان
گالری تصاویر
معرفی هنرستان ها
معرفی دانشگاه ها
گالری تصاویر
فیلم آموزشی

مطالب برگزیده

رشته الکتروتکنیک هنرستان

رشته الکتروتکنیک

یکی از کارهای مهمی که هر دانش آموز در طول زندگی خود باید انجام دهد انتخاب رشته مورد دلخواه خود است که مطابق با استعداد و توانایی ها و علایقش باشد. که اگر در این بخش انتخاب درستی انجام دهیم موفقیت خود را رقم زده ایم و به موفقیت دست پیدا خواهیم کرد. در این بخش می خواهیم در مورد رشته الکتروتکنیک صحبت کنیم.

رشته الکتروتکنیک درباره بکارگیری انرژی الکتریکی در مصارف خانگی و صنعتی است. یکی از توسعه پایدار و حیات اقتصادی هر کشور به میزان تولید انرژی الکتریکی آن بستگی دارد و هر نوع فعالیت صنعتی، تولیدی، خدماتی و اقتصادی بدون استفاده از این انرژی میسر نیست. رشته الکتروتکنیک نقش اساسی در اجرای کلیه عملیات و انجام فرایندها دارد. این رشته کاملا با رشته الکترونیک متفاوت است. هر کشوری برای توسعه و پیشرفت خود نیاز به تولید انرژی برق و توسعه آن در سراسر کشور دارد که تمام واحد های صنعتی، تولیدی و خدماتی و ... در تمام امور آن کشور از این طریق بتوانند از انرژی برق استفاده کنند.

برق چگونه و کجا تولید میشه؟

انرژی الکتریکی توسط نیروگاه های برق تولید میشه. انرژی الکتریکی از تبدیلی انرژی های مختلفی  مثل انرژی سوخت فسیلی، انرژی جنبشی باد، انرژی خورشیدی و ... به دست می آید. در نیروگاه وسیله ای به نام ژنراتور وجود دارد که از آن برا تبدیل انرژی مکانیکی به الکتریکی استفاده می شود.

ما چند نوع نیروگاه داریم مثل نیروگاه گازی، سیکل ترکیبی و نیروگاه آبی.

شبکه انتقال انرژی الکتریکی به چه صورت است؟

به صور معمول نیروگاه ها با فاصله زیادی از خانه های مسکونی و شهرها ساخته می شوند به همین ترتیب به وسیله شبکه انتقال این انرژی را به خانه ها و تأسیسات صنعتی می رسونند. و این قسمت هم خودش می تواند زمینه فعالیت بچه های رشته الکتروتکنیک باشد که در آینده پس از فارغ التحصیل شدن بتواندد در این قسمت و در این زمینه کار خود را شروع کنند که بخش مهم و کاربردی است.

مسیر تحصیلی رشته الکتروتکنیک هنرستان

رشته الکتروتکنیک

بسیاری از دانش آموزان به این رشته علاقه دارند و قصد دارند مهارت خود را در این رشته بالا ببرند. پس بدین منظور برای تحصیلی و کسب مهارت در این رشته شما رشته الکتروتکنیک را در هنرستان انتخاب می کنید .دروس که در این رشته مورد تدریس قرار می گیرد شامل دروس طراحی و سیم کشی ساختمان های

مسکونی، کابل کشی و سیم پیچی ماشین های الکتریکی، دانش فنی تخصصی، طراحی و اجرای رله های قابل برنامه ریزی و درس های عمومی می باشد. دانش آموزان در این رشته سه سال (دهم، یازدهم و دوازدهم) تا دیپلم تحصیلات خود را ادامه می دهند.

برای ورود به دانشگاه هم می توانید در آزمون کاردانی شرکت کنید و در یکی از گرایش های این رشته ادامه تحصیل دهید.

لیست هنرستان های فنی و حرفه ای رشته الکتروتکنیک

لیست هنرستان

توانایی های مورد نیاز رشته الکتروتکنیک هنرستان

مهندسی برق نیز مانند مابقی رشته های مهندسی بر اصول ریاضیات و مفاهیم فیزیکی استوار است و هرچه دانشجویان بهتر این مفاهیم را درک کنند، می توانند مهندس بهتری باشند. داشتن ضریب هوشی بالا و تسلط کافی بر ریاضیات، فیزک و زبان خارجی از ضرورتهای ورود به این رشته است. دانش آموختگان در این رشته باید ذهنی خلاق و تحلیل گر داشته باشند و به کار کردن با برق نیز علاقه مند باشند. زیرا گاهی کسانی را می بینیم که در ریاضیات و فیزیک بسیار قوی هستند ولی در کارهای عملی خیلی قوی نمی توانند عمل کنند.

وسایل مورد نیاز برای این رشته

معمولا در رشته های هنرستان به جز کتاب ها و جزوه های درسی به وسایلی به غیر از کتاب و دفتر نیاز است. رشته الکتروتکنیک نیز از قاعده مستثنی نیست. در این رشته درسی داریم به نام درس رسم فنی که به رسم مدارات ساختمانی و و الکتریکی مربوط می شود که برای انجام این کار به تخته رسم و خط کش نیاز است. یا مثلا برای کار های کارگاهی شما نیاز به لباس کارگاه دارید که یا خودتون آن را تهیه می کنید یا مسئول کارگاه برای بچه ها تهیه کرده و هزینه آن را خود بچه ها پرداخت می کنند یا وسیله ای دیگر به اسم مولتی متر نیز مورد استفاده قرار می گیرد که ممکن است به شما گفته شود که آن را نیز تهیه کنید.

لیست دانشگاه های مورد پذیرش این رشته

لیست دانشگاه ها

برای مطالعه کلیه دانشگاه ها در شهرهای مختلف و رشته های مختلف لطفا کلیک کنید.

بازار کار رشته الکتروتکنیک هنرستان

انرژی یکی از ارکان اصلی اقتصاد است و در این میان برق به عنوان عالی ترین نوع انرژی جایگاه ویژه ای دارد. یک مهندس خوب می تواند یک کارآفرین بسیار خوبی باشد یعنی صرفا به دنبال استخدام در یک شرکت یا ارگان خصوصی یا دولتی نباشد بلکه با توجه به نیاز جامعه و آگاهی ها و تجربه های خود نیازهای فنی و صنعتی کشور را یافته و با طراحی مدارها و سیستم های خاصی این نیازها را برطرف سازد. امروزه بسیاری از فارغ التحصیلان این کار را انجام داده اند که بسیار هم موفق بوده اند.

بعضی از فارغ التحصیلان نیز فقط در تهران به دنبال شغل مناسب خود می گردند یا در دوران تحصیل خود به جای یادگیری عمیق دروس و کسب توانایی های لازم در این زمینه تنها به فکر گذراندن واحد های درسی خود هستند. پس اگر یک فارغ التحصیل الکتروتکنیک دارای توانایی های لازم باشد هرگز با مشکل بیکاری روبه رو نخواهد شد.

زمینه ها و عناوین شغلی رشته الکتروتکنیک هنرستان

زمینه ها و عناوین شغلی که اگر رشته الکتروتکنیک را برای ادامه تحصیل خود انتخاب کنید می توانید در آن مشغول به کار شوید شامل عناوین زیر است :

نقشه کشی و نقشه خوانی برق مقدماتی و پیشرفته

برقکار ساختمان (به صورت مقدماتی و پیشرفته )

نصاب و تعمیرکار تابلوهای برق ساختمان

نصاب و تعمیرکار پله برقی و پیاده روی برقی 

برقکار وسایل نقلیه پیشرفته

برقکار وسایل حمل و نقل مقدماتی، زمینی و هوایی

اگر بخواهیم مشاغل این رشته را دسته بندی کنیم می توان آن را به دو دسته تقسیم کنیم. دسته اول شغل هایی که با عنوان برقکار عمومی شناخته میشن مثل برقکاری ساختمان و نقشه کشی برق و تابلو سازی برق میشه و دسته دوم شغل هایی است که به آن برقکار صنعتی گفته می شود که شامل شغل هایی مثل تابلوسازی فشار قوی، سیم پیچی موتورهای الکتریکی و راه اندازی آنها و مشاغلی شبیه به اینها.

آینده شغلی رشته الکتروتکنیک

آینده شغلی

منابع و ضرایب کنکور الکتروتکنیک

منابع و ضرایب

دوستان عزیز برای اطلاعات بیشتر در رابطه با این رشته و آشنایی با کتاب های مربوط به این رشته لطفا کلیک کنید.

نظرات

ارسال دیدگاه(نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.)

4.8 4 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
2 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
حسین
9 ماه قبل

متشکرم

مدیر
9 ماه قبل
پاسخ به  حسین

سلام بله عزیزم قابل استفاده هستند. کتاب ها برای تمامی رشته ها جدیدترین چاپ هستند.