سعيد دانشجوی سال اول دانشگاه بود همين يك ماه پيش بود كه نتايج كنكور كاردانی پيوسته رو اعلام كرده بودند و اون هم جزء قبولی ها بود با اينكه تا چند ماه قبل از كنكور اصلاً فكرش رو نمی كرد كه بتونه دانشگاه قبول بشه. با اين حال با پنج يا شش ماه درس خوندن نه تنها دانشگاه قبول شده بود بلكه رتبه آورده بود اونم چه رتبهای، رتبهی 7 كنكور سراسری. كلی هم توي فاميل و دوست و آشنا صدا كرده بود كه سعيد دانشگاه سراسری قبول شده، آخه سعيد بچه خيلی درسخونی نبود.
اون روز هم مثل روزای ديگه آقا سعيد تيپ زده بود و رفته بود دانشگاه. سر كلاس بود و هنوز استاد نيومده بود كه تلفنش زنگ زد.
ـ الو آقاي سعيد شريفی
ـ بله بفرماييد
ـ من احمدی هستم مشاور هنرستان گلشن
ـ سلام آقای احمدی ـ حال شما خوبه
ـ خوبم ـ تو چطوری، دانشگاه چطوره
ـ ممنونم ـ من خوبم، دانشگاه هم عاليه
ـ آقا سعيد می خواستم يك كپی از كارنامه قبوليت رو بياري هنرستان می خوام به بچهها نشون بدم كه با چه درصدهایی می شه دانشگاه قبول شد و حتی رتبه آورد.
ـ حتماً آقای احمدی
ـ آقا سعيد اگر می تونی روز دوشنبه ساعت 9بيا مدرسه كه اصلاً خودتو ببرم سر كلاسی كه مشاوره دارم تا يك مشاوره با كلاس داشته باشيم و اگر بچهها سؤالی از تو راجع به دانشگاه و قبولی دانشگاه داشتند از تو بپرسند. البته اگر كلاس نداشته باشی.
ـ آقای احمدی كلاس كه دارم ولی همهاش رو كنسل می كنم و ميام. خيالت راحت.
روز دوشنبه سعيد زودتر از خونه بيرون اومد، يك جعبه شيرينی خريد و رفت به طرف مدرسه. وقتی نزديك مدرسه رسيد ياد سال گذشته افتاد. ياد شيطونی ها و شلوغ بازی های خودش و بچهها. به دفتر مدرسه كه رسيد مدير و چند تا از معلمها و مشاور مدرسه آقای احمدی توی دفتر بودند و همگی به سعيد تبريك گفتند. بعد مشاور و سعيد با هم سركلاس رفتند. كلاس شلوغ بود يكی داشت آواز می خوند، يكی با ميز ضرب گرفته بود. بعد از ورود مشاور و سعيد كلاس كمی ساكتتر شد ولی هنوز بچهها توی حال و هوای خودشون بودند تا اينكه آقای احمدی محكم ضربهای به در زد و كلاس ساكت شد، بعد آقای احمدی گفت:
می خوام يك سری نكات در رابطه با برنامهريزی درسی و كنكور براتون بگم كه مطمئناً می تونه توی قبولی در امتحانات مدرسه و كنكور شما تأثير زيادی بزاره. اول از شما می خوام برای اين آقا سعيد ما كه شاگرد سال گذشته همين هنرستان بوده و امسال در كنكور رتبه 7 آورده دست بزنيد. بلافاصله بچهها شروع كردند به دست زدن و داد و بيداد يكی از بچهها گفت كه عجب خرخونی هستی و يكی ديگه می گفت كه بابا تو ديگه كی هستی دست شيطون بستی و بعد آقای احمدی دوباره كلاس رو ساكت كرد و گفت:
ببينيد بچهها بعضی از نكات بسيار ساده وجود داره كه اگر شما رعايت كنيد بازدهی مطالعه شما بسيار بالا می ره. خيلی وقتها الگوی مطالعه دانشآموزان غلطه. مثلاً خيلی از بچهها درسی كه معلم توی كلاس می ده رو می زارن هفته بعد شب قبل از كلاس می خونند در حاليكه اگر درسی رو كه معلم گفته همون روز توی خونه مطالعه كنند مطلب رو خيلی خيلی بهتر می فهمند و بهتر هم توی حافظهشون می مونه. بطور مثال درس رياضی را در نظر بگيريد. اگر معلم رياضی يك درس رو تو كلاس به شما ياد بده و شما بخواهيد اونو هفته بعد يا چند روز قبل از امتحان بخونيد خيلی از مفاهيم و مطالب رو ممكنه فراموش كرده باشيد و در نتيجه حل مسئلهها و تستها خيلی مشكل می شه يا برای فهميدن و حلشون مجبوريد زمان بسيار زيادی صرف كنيد. در حاليكه اگه همون روز درسرو مرور می كرديد با زمان خيلی كمتر و بسيار راحتتر مسائل و تستها رو جواب می دادين و مطالب بهتر توی ذهنتون می موند.
بعد از اين توضيحات يكی از دانشآموزان از مشاور پرسيد:
سلام من رشتم معماری هستش پایه دوازدهم از این سایت کتاب مهندس یگانه و کتاب عمومی و پایه خریداری کردم برای کنکور. ولی نمدونم چطور باید بخونم که هم هردو کتاب رو یاد بگیرم هم روش مطالعه رو یاد بگیرم من برنامه ریزی ندارم نمیدونم چطور باید برنامه ریزی کنم میشه کمکم کنید؟
سلام روز به خیر
دوست گرامی من در همین صفحه مشاوره و برنام ریزی می توانید نکاتی را یاد بگیرید و مورد توجه قرار دهید و همچنین صفحه چگونه درس بخوانیم که برای شما تگ می کنم می تواند به شما کمک کند.
https://4khooneh.org/%da%86%da%af%d9%88%d9%86%d9%87-%d8%af%d8%b1%d8%b3-%d8%a8%d8%ae%d9%88%d8%a7%d9%86%db%8c%d9%85%d8%9f/
موفق باشید.
من مشکلی که دارم در خوندن اینه که عادت کردم با صدای بلند بخونم و نمیدونم این کارم جنبه ی خوبی داره در اینده برام یا نه و اینکه کند خونی شدیدی هم دارم نمیدونم چجوری با این ضعف هام کنار بیام
سلام و درود
دوست عزیز خواندن با صدای بلند هم به نوعی خودش میتونه کمک کننده باشه. چون شما یک بار میخوانید و یک بار میشنوید و این خودش در یادگیری تاثیر بسیار زیادی دارد.
شاد و پیروز باشید.