فیلم آموزشی
آزمون استخدامی
مصاحبه با رتبه های برتر کنکور الکتروتکنیک
فیلم های آماده فروش هنرستان
فیلم آموزشی
کارنامه قبول شدگان
پیک آخر
آثار برگزیده هنرجویان
گالری تصاویر
معرفی هنرستان ها
معرفی دانشگاه ها
گالری تصاویر
فیلم آموزشی

مطالب برگزیده

نکات مهم کنکور کامپیوتر

نکات مهم درباره کنکور فنی و حرفه ای

اگر می خواهید در کنکور به مشکلی بر نخورید نکات زیر را با دقت مطالعه کنید

 -1 دفترچه کنکور فنی وحرفه ای فقط خاص کسانی هست که بتوانند حداکثر تا دیماه سالی که در حال تحصیل می باشند موفق به اخذ دیپلم فنی یا کاردانش شوند.

-2دانش آموزان شاخه نظری به شرطی که حداکثر تا  دیماه سالی که در حال تحصیل می باشند بتوانند موفق به دریافت دیپلم در یک رشته از شاخه کاردانش شوند مجاز به شرکت در این کنکور هستند در غیر اینصورت نمی توانند.
- 3معدل در کنکور های فنی و حرفه ای/کاردانش تاثیری ندارد.
-4پسران باید از لحاظ مشمولیت مشکلی نداشته باشند.
-5بطور کلی ظرفیت پذیرش نسبت به سال قبل افزایش یافته است.(برای دیدن ظرفیت دانشگاه به منوی مشاوره کنکوری قسمت دانشگاه مراجعه کنید)
-6در هنگام تکمیل دفترچه دقت زیادی در ثبت کد چهار رقمی دیپلم خود داشته باشید. براي شناسایی کد دیپلم راههاي زير وجود دارد.
  -1-6 اگر در مدارس روزانه هستيد و يا رشته شما مشخص هست و اقدام به تغيير رشته نكرده ايد و يا در آموزشگاههای آزاد در حال گذراندن مهارت نيستيد می توانيد در بالای كارنامه تحصيلی خود قسمت سمت راست نگاه كنيد و جایی كه نام رشته شما درج شده در زير آن كد رشته تحصيلی شما يا به عبارتی كد ديپلم شما كه يك عدد چهار رقمی هست را خواهيد ديد و اين همان كد ديپلم شما هست.
 -2-6اگر كارنامه نداريد كه می توانيد با مراجعه به واحد كامپيوتر مدرسه خود و يا سيستم مركزی آموزش و پرورش كه كليه اطلاعات مدارس را دارند نسبت به پرينت كارنامه خود اقدام كنيد و كد ديپلم خود را شناسایی كنيد.
 -3-6 اگر ديپلم نگرفته و در حال گذراندن مهارت در آموزشگاههای آزاد يا فنی و حرفه اي هستيد بايد به آن مراكز مراجعه نمائيد و كد استاندارد مهارت ، نام مهارت و ساعت مهارتی كه در حال گذراندن هستيد را بگيريد و نزد مشاور مدرسه ای كه در آن ثبت نام كرده يا می خواهيد كنيد برويد و با ارائه آن كدها نسبت به شناسایی كد ديپلم خود اقدام كنيد.
 -7کد محل تولد و کد محل صدور شناسنامه بعضاً با هم تفاوت دارد لذا در تکمیل این بندها دقت لازم را داشته باشید.
-8محل حوزه امتحانی را به دلخواه هرجا که در جدول شماره 4 کد محلهای حوزه امتحانی آمده است می توانید انتخاب کنید.
9- سهمیه بسیجیان در این کنکور وجود ندارد.
10- اگر داوطلبی پدرش دارای سوابق جبهه هست سهمیه رزمندگی شامل وی  نمی شود
11-  فرزندان جانبازان 50درصد به بالا شامل سهمیه جانبازان می شود. و باید کد سوابق را از سایت ایثار دریافت نمایند.
12- فرزند آزادگان شامل سهمیه آزادگان هستند وباید کد خود را از سایت ایثار دریافت نمایند.

13-در روزهای اول بلافاصله اقدام به ثبت نام نکنید ؛ به عبارتی اول مشورت کنید و بعد از دو روز که اگر اصلاحیه ای از طرف سازمان سنجش اعلام نشد اقدام به ثبت نام نمائید.
14-  درج کد استانی که دیپلم می گیرید برای استفاده از سهمیه بومی خیلی مهم است لذا در این بند دقت لازم را داشته باشید

15-چهل درصد سهمیه هر شهر به داوطلبان بومی آن استان تعلق می گیرد . مثلا اگر بوشهر در یک رشته 30 نفر پذیرش داشته باشد 40 درصدآن می شود 12 نفر که می تواند از خود استان بوشهر انتخاب شوند . اما این به منزله آن نیست که حتما 12 نفر از بوشهر خواهد بود بلکه هر فرد بومی اگر حدنصاب علمی را در زدن تست ها رعایت کرد آن وقت می تواند از سهمیه بومی خود استفاده نماید . حدنصاب هم از طرف سازمان سنجش مشخص نشده است.
16-شهر بومی در هر اولویتی درج شود شامل 40درصد خواهد شد. اما اگر در اولویت اول باشد به لحاظ نزدیکی و سایر شرایط به نفع داوطلب خواهد بود.
17-کد رشته تحصیلی و کد رشته امتحانی معمولا یکی هست.  
18-برای علامت بند 24 که مربوط به گزینه غیرانتفاعی هست حتما باید یک کارت رمز عبور دیگر خریداری نمائید
19- توصیه می شود بند 24 مربوط به دانشگاههای غیرانتفاعی را در صورت توانایی مالی حتما علامت بزنید
20- منابع مربوط به آزمون را حتما مجددا بررسی بفرمائید تعدادی از رشته ها منابع آنها اضافه گردیده است مانند رشته الکترونیک ، الکتروتکنیک ، نقشه کشی معماری و...... 
21- در انتخاب شهر ها توصیه می شود از 50 اولویت خود(در صورت داشتن ) حتما استفاده نمائید . البته بندهای بعدی را هم مطالعه کنید.
22-در انتخاب شهرهای روزانه نهایت دقت را داشته باشید از امسال آموزشکده های فنی وحرفه ای هم دارای محرومیت شده است ؛ یعنی اگر داوطلبی شهر روزانه ای را انتخاب کرد وقبول شد چه اقدام به ثبت نام در آن دانشگاه بنماید و چه ننماید سال بعد از شرکت در کنکور فنی وحرفه ای محروم می گردد. لذا شهرهایی را در گروه روزانه ها انتخاب کنید که حتماً قصد رفتن داشته باشید.
23- شهرهای شبانه را حتماً انتخاب کنید . اگر قبول شوید ونخواهید بروید محرومیتی نخواهید داشت.

24-  شهرهایی که دانشگاه غیرانتفاعی دارند را حتماً انتخاب کنید زیرا اگر قبول شوید و نخواهید بروید محرومیت سال بعد را نخواهید داشت.
25-  هزینه دانشگاه در دوره های شبانه تقریباً حدود نصف هزینه دانشگاههای غیرانتفاعی هست.
26-  دانشگاههای شبانه از ارائه خوابگاه معمولا خودداری می کنند علي الخصوص برای پسران اما برخی از دانشگاههای شبانه اقدام به ارائه خوابگاه خودگردان (باهزینه دانشجو) نموده اند
27-  کلاسهای دوره های شبانه معمولا با همان دوره های روزانه تشکیل می شود . در سالهای قبل رسم براین بود که اگر جا کم داشتند و یا تعداد داوطلبان پذیرش شده زیاد بوده کلاسها را در نوبت عصر به تشخیص مسئولین دانشگاه برگزار می کردند.
28-  انتقال از شبانه به روزانه امکان پذیر نیست.
29-انتقال از شبانه به شبانه معمولا سخت انجام می گیرد(اگر بخواهید به محلی که در آنجا  زندگی می کنید انتقالی بگیرید کارتان راحت تر می شود)
30-  از لحاظ اعتبار مدرک هیچ تفاوتی بین مدرک شبانه و روزانه وجود ندارد.
32-  سبد  درسی شبانه و روزانه  با همدیگر یکسان هستند.
33-  تفاوت شبانه و روزانه فقط در پرداخت هزینه تحصیل و در بعضی جاهها در پرداخت هزینه خوابگاه و سلف هست.
( البته بعضی از رشته ها کمی با دیگر رشته ها تفاوت دارد)
34 -  بعضی دانشگاههای غیرانتفاعی خوابگاه ندارند و بعضی هم که خودگردان هستند.
35 -  از لحاظ اعتبار مدرک هیچ تفاوتی با روزانه یا شبانه ندارند
36-  بیشترین تفاوت دانشگاههای غیرانتفاعی با روزانه و شبانه در پرداخت هزینه و نیز کمیت و کیفیت بکارگیری اساتید و نحوه تدریس آنها هست.
37انتخاب شهرها:
الف ) کسانی که درس ها را کنکوری مطالعه کرده اند: این گروه می توانند بیشترین اولویت ها را از روزانه انتخاب نمایند و حدود 5 تا 6 اولویت آخر را از شهرهای شبانه و غیرانتفاعی استفاده نمایند . شهرهای روزانه را می توانند
 اول آنهایی را که دوست دارند انتخاب نمایند و سپس اقدام به اولویت بندی نمایند
 در گزینش خود حتما شهر مربوط به استان خود را لحاظ نمایند.
 شبانه استان خود و یا نزدیکترین استان را به همراه شهرهای غیرانتفاعی استان خود در آخر در نظر داشته باشند.
ب) کسانی که متوسط مطالعه نموده اند: این گروه می توانند حدود حداکثر 15 الی 20 شهر را از روزانه آن هم شهرهای متوسط و ضعیف انتخاب نمایند . این داوطلبان متوجه باشند اصلا از شهرهایی مانند شیراز . اصفهان . تهران . قزوین . کرج . مشهد. بطور کلی کلان شهرها استفاده ننمایند. مگر آنکه تعداد شهرهای آنها خودش کم باشد. مانند داوطلبان رشته صنایع شیمیایی یا زنبورداری. بعد از انتخاب شهرهای روزانه حدود 20شهر نیز از شبانه انتخاب نمایند و در پایان هم حدود 10 شهر از غیرانتفاعی
ج) دانش آموزان ضعیف و یا کسانی که در هنرستانهای کاردانش تحصیل کرده و مطالعه خوبی هم برای کنکور نداشته اند:این گروه می توانند حداکثر از 10 شهر روزانه استفاده نمایند و حدود 25 شهر نیز از شبانه و 15 شهر نیز از غیرانتفاعی استفاده نمایند . در انتخاب شهرها هم سعی شود شهرهای ضعیف و متوسط انتخاب شوند.
تذکر:
گاهی برای یک فرد داوطلب یک شهر شبانه راه دور ارزشش از یک شهر غیرانتفاعی در همان استان داوطلب ممکن است پائین تر باشد و بخواهد اول غیرانتفاعی استان خودش را بزند و بعد شبانه استانهای دیگر . پس دقت لازم را در محاسبه هزینه رفت و آمد ، خوابگاه و.... داشته باشید تا بتوانید بخوبی در جابجایی شهرها قدرت عکس العمل داشته باشید.
اگر شهر روزانه ای را دوست ندارید و احتمال می دهید بعد از قبولی نخواهید رفت انتخاب ننمائید تا همانطور که گفتیم سال بعد محروم نشوید.
تاکنون تجربه ثابت کرده کسانی که شهرهای دور را در اولویت اول انتخاب می نمایند و قبول می شوند بعد از یک الی دو ترم از کرده خود پشیمان شده که چرا استان خودشان را انتخاب نکرده اند لذا در اولویت گذاری شهرها دقت لازم را داشته باشید.
جابجایی شهرها هیچ تاثیری در قبولی شما نخواهد داشت . یعنی اینطور نیست که شما یک شهری را از اولویت 30 خودتان بیاورید به اولویت اول و بگوئید با اینکار زودتر قبول می شوم . فراموش نکنید که اگر شهری قبول شدید و بعد متوجه شدید که در انتخاب های دوم به بعد و یا بعد ی ها هم شانس قبولی داشته اید امکان جابجایی بسیار کم وجود دارد و گاهی حتی امکان پذیر نیست.
سیستم بررسی اولویت ها در سازمان سنجش بصورت افقی هست . یعنی از اولویت اول شما شروع خواهد شد و اگر در اولویت اول نمره شما نخورد اولویت دوم بررسی می شوید و همینطور ادامه می یابد تا آخرین اولویتتان مورد بررسی قرار می گیرد و هرجا که نمره کل شما با ظرفیت آنجا مطابقت داشته باشد بعنوان قبولی برای شما اعلام خواهد شد.
38-  برای اطلاع از وضعیت خوابگاه آموزشکده ها می توانید براساس شماره تلفن هایی که در آخر دفترچه برای آنها ثبت شده نسبت به تماس با آنها اقدام نمائید و از نحوه ارائه خوابگاه آنها مطلع شوید
39- تا می توانید خودتان و یا با همکاری دوستان اقدام به ثبت نام کنید و به کافی نت ها اعتماد نکنید . واگر مجبور هستید اول کل اقدامات دفترچه را انجام دهید بعد به آنجا مراجعه نمائید و هیچ گونه توصیه مشاوره ای را از آنها قبول نکنید.
40   حتما پیش نویس دفترچه را با مداد تکمیل نمائید . و اگر خواستید آنرا مجبوراً در اختیار کافی نت بگذارید برای ثبت نام پیش نویس را پاک نمائید و مجدداً با  خودکاروبدون خط خوردگی  تکمیل نمائید و به کافی نت تحویل دهید.
41-  پس از ثبت نام حتماً پرینت ثبت نام خود را از کافی نت تحویل بگیرید  و نزد خود نگهداری نمائید.
42-  در پرینت ثبت نام دقت کنید که کد پیگیری اطلاعات (رهگیری) در آن موجود وثبت باشد.
43  - هیچ مدرکی از خود نزد کافی نت ها بجا نگذارید.

44 کارت رمز عبور و پرینت ثبت نام را حداقل برای مدت یکسال نزد خود نگهداری نمائید. برای دریافت کارت ورود به جلسه ونیز  ممکن است بعد از اعلام نتایج مرحله تکمیل ظرفیت پیش بیاید و برای ثبت نام لازمتان شود

نظرات

ارسال دیدگاه(نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.)

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
2 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
خانوم مهندس
4 سال قبل

سلام سال نوتون مبارک، من سال 96 دیپلممو گرفتمو کنکورم قبول شدم روزانه همدان و بعد از یک ترم ول کردم اما الآن دوباره میخوام کنکور شرکت کنم ولی واقعا سردرگمم از اینهمه تغییر و نمیدونم اصلا میتونم کنکور شرکت کنم؟! میشه یکم راهنماییم کنید لطفا