معرفی رشته گرافیک
از زمان های بسیار دور که انسان تصمیم به ارائه پیام تصویری به هم نوعان خود گرفت،هنر گرافیک آغاز شد و تاکنون با توجه به تغییرات بسیار زیاد و پیشرفت کردن این حرفه همچنان به همان شیوه به حرکت خود ادامه میدهد.در واقع میتوان گفت هنر گرافیک باعث به وجود آمدن خط و زبان شد تا انسان ها بتوانند راحت تر و سریع تر با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و دلیل به وجود آمدن هنر گرافیک نیاز انسان به ارتباط با هم نوع خود بود.
اما امروزه این هنر و حرفه تغییرات بسیار چشمگیری داشته است بطوری که امروزه شاهده حضور این هنر در تمام طول زندگی خود هستیم.رشته گرافیک با رویکرد کمک به درک بهتر از اجسام و مواردی از این قبیل شکل گرفته است اما در عصر امروز گرافیک نه تنها برای فهم بهتر از اجسام است بلکه کمک زیادی به صنعت و صنایع تبلیغاتی و بسته بندی کرده است.
با توجه به پیشرفت این هنر این رشته توانسته کمک های بسیار زیادی به صنایع کند.مهمترین آن در حوزه تبلغاتی است به عنوان مثال یک شرکت برای فروش محصولات خود (کیک صبحانه) باید بسته بندیهای داشته باشد تا بتواند تولیدات خود را داخل این بسته بندی بگذارد.و برای تبلیغ محصول خود و عرضهی آن باید بسته بندیهای زیبا و در عین حال طوری باشد که محتوای داخل یک بسته بندی را به نمایش بگذارد.
حالا برای این که این عوامل به روی یک بسته بندی اجرا شود آن شرکت نیاز به یک گرافیست و یا به یک متخصص در حوزه گرافیک دارد.که تمام خواسته های یک کارآفرین را در حوزه تبلیغات برآورده کند.البته یک گرافیست فقط در همین مرحله ختم نمیشود و در ادامه به مباحث مختلف این رشته اشاره خواهیم کرد.
در زندگی روزمره خود اگر کمی دقت کنیم میبینیم که خیلی از اشیاء و یا محصولات خوراکی و خیلی موارد دیگر هستند که با یک بسته بندی بسیار زیبا وجود دارند.در واقع میتوان گفت که هنر گرافیک به یک محصول هویت میبخشد تا کاربر و یا مصرف کننده با جذب و جلب توجه به آن بتواند یک محصول را به راحتی تشخیص دهد.
اما رشته گرافیک گسترده تر از این موضوعات است و آن قدر وسیع است که در هر بخشی به گرایش های مختلف دیگری هم تقسیم بندی میشود.به عنوان مثال یک گرافیست بعد از فارغ التحصیل شدن میتواند در یک شرکت به عنوان کارمند بخش تبلیغات استخدام شود و یا در بخش IT یک شرکت به عنوان طراح وب سایت استخدام شود.
در واقع به طور کل میتوان گفت که گرافیک هنر انتقال دادن یک پیام از طریق تصویر به مخاطب است.تولد و توسعه گرافیک زمانی شکل گرفت که عصر صنعتی شدن و تولید انبوه کالای صنعتی و غیر صنعتی آغاز شد و برای معرفی انبوه کالاها نیاز به تبلیغ پیدا شد تا مشتری در انتخاب خود دچار سردرگمی نشود.
یک گرافیست علاوه بر خلاقیت و ذوق هنری بالا، باید توان خوبی در استفاده از کامپیوتر و مهارت ارتباطی مناسبی داشته باشد. کسب علم و تخصص لازم برای طراحی گرافیک از طریق دوره های آموزشی و یا رشته های دانشگاهی مرتبط موجود امکان پذیر است.
آینده شغلی رشته گرافیک
میتوان گفت یکی از رشتههای پرمخاطب رشته گرافیک است که تقریبا دخترها بیشتر از پسرها به این رشته علاقه دارند و دوست دارند که در این رشته ادامه تحصیل دهند.این رشته در حوزه رقابت بین شرکت های خصوصی و یا دولتی بسیار توانسته است مفید واقع شود به این دلیل که یک محصول غیر از آن که از لحاظ کیفیت در یک رقابت قرار میگیرد امروزه از لحاظ بسته بندی آن هم مورد توجه قرار میگیرد.
به عنوان مثال یک محصول حتی اگر بسیار با کیفیت هم باشد،اگر تبلیغات و بسته بندی مناسب نداشته باشد مشتری نمیتواند این محصول با کیفیت را تشخیص دهد در واقع میتوان گفت هنر گرافیک به یک محصول با استفاده از فناوری های روز دنیا و طراحی های زیبا و مرتبط با محتوای محصول هویت میبخشد تا مصرف کننده بتواند هم محصول با کیفیت را تشخیص دهد هم نوع بسته بندی بتواند مصرف کنند را جلب خود کند.
گرافیک در واقع از ترکیب هنر های تجسمی،طراحی،خط در گرافیک،رنگ شناسی،چاپ دستی،مبانی تصویر سازی،پایه و اصول صفحه ارایی، عکاسی تشکیل میشود.با توجه این موارد میتوان گفت که رشته گرافیک بسیار گسترده و دارای گرایش های مختلف زیادی است.که در ادامه به صورت تخصصی و جداگانه به آن ها میپردازیم.
افرادی که در این رشته در حال تحصیل هستند و یا قصد تحصیل در این رشته را دارند باید بدانند که رشته گرافیک جزوه رشته های پرهزینه میباشد.در رشته گرافیک به دلیل کارهای عملی زیاد مانند نقاشی با رنگ روغن،مداد رنگی،پاستل و ... دائماً باید برای این ابزار پول پرداخت کنید.که البته این هزینه ها در مسیر یادگیری هنر گرافیک است.
هنرجویانی که در حال یادگیری این حرفه هستند باید بدانند که بازار کار مناسبی دارند و میتوانند حتی بعد از دریافت مدرک دیپلم وارد بازار کار شوند و حتی میتوانند برای خود یک دفتر تبلیغاتی تاسیس کنند و در بخش خصوصی فعالیت داشته باشند.اما این تمام راه یک هنرجو رشته گرافیک نمیباشد که در ادامه به آنها توضیح داده شده است.
اما آینده شغلی یک گرافیست به چه صورت میباشد!!فارغ التحصیلان این رشته بعد از اخذ مدرک میتوانند در ارگان های مانند صدا و سیما و وزارت ارشاد (بخش های دولتی) و در بخش هایی مانند شرکت های تبلیغاتی،چاپخانهها،مراکز آموزشی و شرکت هایی که قسمت بازاریابی و فروش دارند (بخش خصوصی) میتواند استخدام و فعالیت داشته باشند.
اما داشتن بازار کار خوب به این معنا نیست که شما به محض دریافت مدرک وارد بازار کار شوید و حتما باید تلاش خودتون رو دو چندان کنید تا بتوانید در عرصهی رقابت کاری از بقیه بالاتر قرار بگیرید.امروزه فارغ التحصیلان رشته گرافیک وجود دارند که بیکار هستند و دلیل اصلی بیکار بودن این افراد نداشتن مهارت کافی و ماهر نبودن در رشتهی خود است.
در واقع مهم ترین موضوعی که یک گرافیست باید به آن توجه زیادی داشته باشد حرفه ای بودن در رشته تحصیلی خود است.این موضوع به این معنا است که تنها گرفتن مدرک تحصیلی لازمهی استخدام و یا راه اندازی یک کسب و کار نیست و شما باید نسبت به تحصیلات خود و تخصص خود مسلط باشید تا نتیجه و بازدهی تخصص خودتان رو ببینید.
به زبان سادهتر یک فارغ التحصیل رشتهی گرافیک باید در زمینههای مختلف شغلی خود اطلاعات کافی و تا حدی مسلط باشد و البته همیشه بروز و این امر باعث میشود تا در یک مجموعه و یا یک شرکت فرق بین یک گرافیست سطح بالا و با سواد با یک گرافیست سطح پایین و کم سواد مشخص شود.
پس برای بهتر شدن آیندهی شغلی و پیشرفت در حرفهی گرافیک میبایست همیشه بروز بوده و از تمامیه گرایشها و آخرین تکنولوژیهای روز دنیا (نرم افزارهایی طراحی) اطلاعات کافی داشت و این وجه تمایز برای یک گرافیست یک امتیاز بسیار خوب محسوب میشود.
راههای تحصیل در رشتهی گرافیک
برای انتخاب رشته و تحصیل در رشتههای مختلف موردی که بسیار حائز اهمیت میباشد *اولویت* است.محصلانی که برای انتخاب رشته از پایه نهم به دهم راه پیدا میکنند باید برای معیارهای شخصی خود اولویت تعیین کنند.این اولویت ها میتواند شامل درآمد،علاقه،نوع کار و .... باشد.
حالا که درک بهتر از مفهوم اولویت و معیار متوجه شدید میتوایند برای معیارهای خودتان اولویت مشخص کنید.مهم ترین معیار در انتخاب شغل و رشته علاقه میباشد که باید توجهی ویژهای به آن شد به دلیل این که در حال حاضر افراد زیادی در دنیا وجود دارند که علاقه به شغل خود ندارند.
پس برای انتخاب رشتهی تحصیلی خود ابتدا باید به علاقه و سپس به معیار های دیگر خود توجه کنید.اما در این مقاله فقط در رابطه با رشتهی شبکه و نرم افزار رایانه میپردازیم.راههای تحصیل در رشتهی شبکه و نرم افزار رایانه از طریقهای مختلف صورت میگیرد.
بهترین راه برای تحصیل در این رشته،شاخهی فنی و حرفهای میباشد به دلیل این که در این شاخه از پایه تمام جزئیات و کلیات تدریس میشود و دانش آموز از لحاظ علمی و عملی بسیار در سطح بالایی قرار میگیرد.و در ضمن افرادی که از شاخهی فنی و حرفهای وارد بازار کار میشوند خیلی متخصص تر و ماهرتر هستند.
برای تحصیل در شاخهی فنی و حرفهای رشتهی کامپیوتر ابتدا باید از پایه نهم به دهم شاخهی فنی و حرفهای (هنرستان) را انتخاب کنید و بعد اقدام به انتخاب رشته کنید.و در سه پایهی دهم یازدهم دوازدهم تحصیل کنید تا مدرک دیپلم خود را دریافت کنید.بعد از دریافت مدرک دیپلم میتوانید با شرکت در کنکور فنی و حرفهای و قبولی در کنکور در دانشگاههای دولتی فنی و حرفهای جذب شوید.
بعد از قبولی در دانشگاههای فنی و حرفهای باید در مقطع کاردانی(فوق دیپلم) تحصیل کنید و بعد از دریافت مدرک کاردانی باید برای مقطع کارشناسی(لیسانس)اقدام کنید که برای تحصیل در مقطع کارشناسی در دانشگاه فنی و حرفهای حتما باید کنکور مقطع تحصیلی خودتان را در رشتهی مورد نظر خودتان شرکت کنید.
و به همین صورت میتوانید تا مقطع دکترا در دانشگاههای معتبر دولتی کشور تحصیل کنید.اما این مسیر برای افرادی بود که میخواهند با شرکت در کنکور فنی و حرفهای جذب دانشگاههای دولتی شوند.اما راههای دیگری برای تحصیل در این رشته وجود دارد که در ادامه به آنها میپردازیم.
مسیرهایی دیگر برای تحصیل در رشتههای گرافیک وجود دارد البته مسیرهای که از این پس برای شما معرفی میشود بدون شرکت در کنکور هم میشود در دانشگاهها جذب شد.یکی از راههای تحصیل در رشتهی گرافیک در دانشگاهها به صورت بدون آزمون میباشد و شما بدون این که در کنکور شرکت کنید میتوانید جذب دانشگاههای خصوصی شوید.
راههای زیادی برای تحصیل در این رشته وجود دارد مثلاً میتوانید از طریق شاخهی ریاضی فیزیک و یا تجربی وارد این رشته شوید که البته باید کد رشتهی شما جزوه رشتههای باشد که مجاز به تحصیل در رشتهی گرافیک هستند.یکی دیگر از راههای تحصیل در رشتهی کامپیوتر شاخهی کارودانش میباشد.البته تحصیل در این رشته ویژگیهای خاص خود را دارد.افرادی که در این شاخه در حال تحصیل هستند در واقع به صورت تخصصی یکی از زیر شاخههای یک رشته را فرا میگیرند.به معنای سادهتر تحصیل در شاخه کارودانش به این صورت میباشد که شما اگر علاقهمند به رشتهی گرافیک باشید فقط میتوانید در یکی از گرایشهای آن رشته تحصیل کنید مانند گرافیک رایانهای.
و البته این شاخهی تحصیلی سختیهای خاص خودش را دارد به عنوان مثلا اگر شما فارغ التحصیل شاخهی کارودانش باشید و اگر بخواهید در دانشگاه دولتی تحصیل کنید که لازمهی جذب این دانشگاهها قبولی در کنکور فنی و حرفهای میباشد،حتما باید منابع شاخهی فنی و حرفهای را مطالعه کنید و این موضوع به معنای خواند کتابهای است که تا به حال برای شما تدریس نشده است.
گرایشهای رشته گرافیک
موردی که باید به آن توجه کرد این است که داوطلبان رشتهی گرافیک فقط در مقطع کاردانی به کارشناسی میتوانند از رشتهی مورد نظر خودشان گرایش انتخاب کنند.و گرایشهای که در ادامه به آنها اشاره شده است همگی در مقطع کارشناسی میباشد
گرایشهای این رشته عبارتنداز:
1-گرایش گرافیک-تزئینی و محیطی
2-گرایش گرافیک-تصویر سازی
3-گرایش گرافیک-چاپ و بسته بندی
4-گرایش گرافیک-پوستر و نشانه
هر کدام از این گرایشها در شغلهای مختلف کاربردهای خاص خود را دارند که در ادامه به ترتیب به هر یک از این گرایش ها میپردازیم :
گرایش گرافیک - تزئینی و محیطی
در حال حاضر رشته گرافیک به عنوان یکی از مهم ترین عناصر و عوامل نشر دانش فرهنگی، اجتماعی و سیاسی و همین طور پیام رسانی و تبلیغ در جامعه به کار می رود.دانش آموختگان این گرایش از رشته گرافیک می توانند در فعالیت های تبلیغاتی و تجاری فعالیت داشته باشند و هنر خود را در این زمینه ها نشان دهند.رشته گرافیک تزئینی و محیطی نقش زیادی در ایجاد فضایی دلنشین و مطلوب برای تمامی افراد جامعه دارد.درواقع فارغ التحصیل این گرایش میتواند در ارگان های مانند شهرداری،وزارت ارشاد،سازمان شورای اسلام و فرهنگی و هنری فعالیت و یا استخدام شوند.
گرایش گرافیک - تصویر سازی
گرایش تصویر سازی به عنوان یکی از جذاب ترین و بهترین زیر شاخه های گرافیک شناخته می شود.در واقع، کار اصلی فرد دانش آموخته این رشته تحصیلی پیاده سازی یک ایده جذاب در قالب تصویر و نقاشی است.البته این دیگر هنر گرافیست است که این ایده را به چه شکلی نشان دهد تا پیام اصلی را به مخاطب به راحتی بدهد.در واقع فارغ التحصیلان این رشته میتوانند در اکثر شرکت های استخدام شوند و دلیل آن هم نیاز صنایع و شرکت های به تبلیغات محصولات خود است.
گرایش گرافیک - چاپ و بسته بندی
گرایش چاپ و بسته بندی از جمله بهترین و جذاب ترین گرایش های رشته گرافیک در دانشگاه ها محسوب میشود.و هر ساله فارغ التحصیلان زیادی دارد و امروه شرکت های خصوصی و مراکز دولتی به این رشته برای ارائه محصولات خود نیاز زیادی دارند.در واقع فارغ التحصیلان این رشته بسیار دید اقتصادی از نظر جذب مصرف کننده دارند و میتوانند یک بسته بندی مناسب و زیبا برای یک محصول طراحی کنند.
گرایش گرافیک - پوستر و نشانه
یکی دیگر از گرایش های پر طرفدار رشته گرافیک گرایش پوستر و نشانه است.فارغ التحصیلان این رشته با توجه به دانسته ها و دانش خود فضای کاری بسیار خوبی دارند و میتوانند در شرکت ها و مجموعه های مختلف ایفای نقش کنند و بتوانند مسیر بازاریابی یک مجموعه را تغییر دهند.فارغ التحصیلان این گرایش میتوانند طراح پوسترهای تبلیغاتی شوند و یا در حوزهی مدیریت امور تبلغاتی فعالیت داشته باشند و در کنار تمام این موارد بسیار افراد ایده پردازی هستند و میتوانند یک مشاوره خیلی خوب در امور تبلغاتی و جذب مشتری باشند.
معرفی کتابها و منابع درسی این رشته در هنرستان
شاخهی فنی و حرفه ای
کتابهای مقطع دوره دوم متوسطه (پایه دهم) رشتهی گرافیک
دروس تخصصی
طراحی1
عکاسی1
تاریخ هنر ایران
خوشنویسی
مبانی هنرهای تجسمی
همراه هنرجو گرافیک
علم مناظر و مرایا
دورس شایستگیهای غیر فنی
تفکر و سواد رسانهای
الزامات محیط کار
دروس پایه
ریاضی1
شیمی
دروس عمومی
فارسی و نگارش1
جغرافیا ایران
عربی زبان قرآن1
زبان انگلیسی1
دین و زندگی1
کتابهای مقطع دوره دوم متوسطه (پایه یازدهم) رشتهی گرافیک
دروس تخصصی
عکاسی2
تاریخ هنر جهان
کارگاه چاپ دستی1
طراحی2
دورس شایستگیهای غیر فنی
مدیریت تولید
کارگاه نوآوری و کارآفرینی
دروس پایه
ریاضی2
فیزیک
دروس عمومی
فارسی و نگارش2
تاریخ معاصر ایران
انسان و محیط زیست
زبان انگلیسی2
دین و زندگی2
عربی،زبان قرآن2
هنر
کتابهای مقطع دوره دوم متوسطه (پایه دوازدهم) رشتهی گرافیک
دروس تخصصی
مبانی تصویرسازی
خط در گرافیک
پایه و اصول صفحه آرایی
دورس شایستگیهای غیر فنی
اخلاق حرفهای
دروس عمومی
فارسی و نگارش3
آمادگی دفاعی
هویت اجتماعی
دین و زندگی3
سلامت و بهداشت
عربی،زبان قرآن3
مدیریت خانواده و سبک زندگی
برای مشاهدهی فایل PDF این کتاب ها به سایت "پایگاه کتابهای درسی" مراجعه کنید.
برای آشنایی بهتر با محتوای کتاب های تخصصی پایه دهم این رشته و هدف از آموزش این کتاب ها لطفاً مطالب زیر را مطالعه کنید.
اولین کتابی که برای شما در پایه دهم معرفی خواهد شد کتاب طراحی1 میباشد.این کتاب به مفاهیم مانند تعاریف اولیه طراحی،وسایل مورد نظر طراحی،طراحی خط،از موضوعات مختلف،عمق نمایی خطی،استفاده از ساىه روشن در طراحى،طراحى با ساىه روشن و در نهایت آشنایى با انواع ابزارهاى طراحى میپردازد.
کتاب بعدی در پایه دهم با عنوان عکاسی1 میباشد.این کتاب همانطور که از اسم آن پیدا به مفاهیمی و اصول اولیه عکاسی میپردازد. و به هنرجو آموزش صحیح عکاسی را یاد میدهد.کتاب عکاسی1 به موضوعاتی مانند : عکاسی و کاربردهاب آن ، ساختمان دوربین های عکاسی ، عکاسی دیجیتال ، آشنایی با مبانی ترکیببندی و زبان تصویری عکس ، نقش شاتر و دیافراگم ، شناخت لنزها ، نورسنجی ، فالش ، ماکروگرافی و کپی ، فیلترها ، فنون عرضه و نمایش ، نمایش و ویرایش اشاره کرده است.
کتاب سومی که در پایه دهم وجود دارد کتاب تاریخ هنر ایران است.محتوای این کتاب در رابطه با آشنایی با تاریخ هنر قرن های گذشته ایران میباشد و فایده آن الهام گیری از این هنرهای تاریخی است و این کتاب به چهار بخش مختلف به نام های دوره پیش تاریخی ، دوره تاریخی ، دوره میانه ، دوران جدید تقسیم شده است که به صورت کلی هر کدام را به اختصار توضیح داده است تا با هنر های مختلف ایران در قرن های گذشته آشنایی کامل پیدا کند.
و اما کتاب چهارم که در پایه دهم تدریس میشود کتاب خوشنویسی میباشد که برای آموزش و یادگیری صحیح خوشنویسی میباشد.این کتاب به مباحثی همچون آموزش و آشنایى با ابزار خوشنویسى ، آشناىى با سطرنویسى ، ویژگی هاى بصرى و زیبایی شناختى انواع خوشنویسى ، خوشنویسى و خلاقیت های هنرى پرداخته است.
و کتاب مبانی هنرهای تجسمی که در رابطه با مبانى هنرهاى تجسمى ، (عناصر بصرى)نقطه، خط، سطح و حجم ، شکل، ترکیب و بافت ، تناسب، تعادل، تباین، حرکت و ریتم ، فضا در هنر تجسمى ، مفهوم رنگ ، فیزیک رنگ ، شاخصه هاى اصلى رنگ ، دسته بندى رنگها ، کنتراست رنگ ، (هماهنگى رنگها)هارمونى ، توضیح داده شده است.
و آخرین کتابی که برای پایه دهم گرافیک معرفی خواد شد کتاب علم مناظر و مرایا میباشد این کتاب به مواردی مانند : رسم فنى ، پرسپکتیو ، طراحى نماى داخلى ، سایهها ، اندام در پرسپکتیو ، پرسپکتیو جو اشاره کرده است که به شما آموزش میدهد که اشیاء را با دید بازتر ببینید و بسیار به یک گرافیست کمک میکند.
برای آشنایی بهتر با محتوای کتاب هاب تخصصی پایه یازدهم این رشته و هدف از آموزش این کتاب لطفاً مطالب زیر را مطالعه کنید.
کتاب عکاسی2 که برای پایه یازدهم طراحی شده است و همانطور که از عنوان این کتاب مشخص است مطالبی مربوط به عکاسی توضیح داده شده که به یک گرافیست مفاهیمی مانند تاریخچه عکس در گرافیک ، فتوگرافیسم ، عکاسی استودیویی ، روش های تبدیل عکس به فرم ، روش های تغییر عکس در نرم افزار های ویرایش عکس آموزش داده است.
در پایه یازدهم کتابی وجود دارد با عنوان طراحی2 که به دانش آموز آموزش هایی مبنی بر طراحی از منظره به صورت کامل ، طراحى از فضاهاى معمارى و در نهایت طراحی از انسان وجود دارد.این آموزش ها بسیار مفید بوده و به یک گرافیست کمک میکند تا در طراحی های خود با دقت و داشن بیشتر طراحی های خود را انجام دهد.
و اما در پایه یازدهم رشته گرافیک کتابی به عنوان تاریخ هنر جهان وجود دارد که در رابطه با هنرهای قرن های گذشته از تمام آموزش داده است و مطالبی همچون آغاز هنر جهان ، هنر میانرودان(بین النهرین) ، هنر مصریان ، هنر اژه و یونان ، اتروسک و روم باستان ، هنر هند ، هنر چین ، هنر ژاپن ، هنـر قـاره آمـریکا، از آغـاز تـا سده 16 میلادی ، هنر اسلامی ، صدر مسیحیت و بیزانس ، هنر اروپای غربی قرون وسطا ، هنر رنسانس ، هنر اروپای بعد از رنسانس تا قرن بیستم ، هنر قرن بیستم در داخل این کتاب وجود دارد.
و آخرین کتاب پایه یازدهم کتاب کارگاه چاپ دستی1 میباشد.این کتاب شامل دو بخش کلی به نام های تعریف و تاریخچه چاپ دستی و آشنایی با چاپ دستی و روش های عملی آن میباشد.اما هدف اصلی از آموزش این کتاب یادگیری روش ها چاپ دستی ، ابزار و وسایل مورد نیاز این روش ، انواع چاپ های دستی مانند سیلک اسکرین و چاپ برجسته میباشد.
برای آشنایی بهتر با محتوای کتاب هاب تخصصی پایه دوازدهم این رشته و هدف از آموزش این کتاب لطفاً مطالب زیر را مطالعه کنید.
کتاب مبانی تصویر سازی یک کتاب بسیار کاربرد که در پایه داوزدهم تدریس میشود و دانش آموزان رشته گرافیک در پایه دوازدهم با آموزش این کتاب مباحثی مانند اهمیت رنگ در تصویرسازی ، طراحی با اشکال اصلی ، اهداف و رسالت تصویرگر ، شیوه های تصویر سازی ، کارکردن با انواع ابزار تصویرسازی را یاد میگیرند.
دومین کتابی که در پایه دوازدهم آموزش داده خواهد شد کتاب پایه و اصول صفحه آرایی میباشد.در این کتاب آموزشی به مواردی مانند آشنایی با مفهوم دیزاین در گرافیک ، ساختار فیزیکی کتاب ، صفحهآرایی کتاب ، مراحل تولید کتاب پس از صفحه آرایی و توضیحاتی در رابطه با مجله ، مراحل قبل از صفحه آرایی مجله ، صفحه آرایی مجله و از این قبیل پرداخته است.
سومین کتابی که در پایه دوازدهم تدریس میشود کتاب خط در گرافیک میباشد.این کتاب شامل 5 فصل کلی میباشد که به مباحثی همچون تاریخچه خط و پیدایش الفبا ، طراحی گرافیک ، روش های نگارش ، طراحی حروف ، نوشتار و گرافیک پرداخته شده است.
توانایی های فارغ التحصیلان رشته گرافیک
با اتمام دورهی تحصیلی هنرستان در پایههای دهم،یازدهم،دوازدهم در رشتهی شبکه و نرم افزار رایانه و با دریافت مدرک دیپلم خود این افراد میتوانند به صورت مستقیم وارد بازار کار شوند اما این پایان کار نیست.در واقع بعد از دریافت مدرک دیپلم این افراد میتوانند تا مقطع دکترا در این رشته ادامه تحصیل بدهند.
فارغ التحصیلان این رشته میتوانند در شرکتهای خصوصی و دولتی،موسسات،صنایع و ... استخدام و مشغول به کار شوند.توانایی های این افراد عبارتنداز :
فارغ التحصیلان این رشته مهارت هایی همچون تخیل و خلاقیت در کارهای گرافیکی و طراحی ، داشتن اطلاعات کافی از حیطه ها و تخصص های مرتبط مانند روش های چاپ و عکاسی ، انواع طراحی های پوستر ، جلد ، حروف ، آگهی تبلیغاتی ، صفحات وب ، طراحی چاپ برای بستهبندی ، طراحی تبلیغاتی و مواردی از این قیبل.
برای شغل پیدا کردن کاش بیشتر توضیح میدادین
مثلا چه جاهایی به فارغالتحصیل های رشته گرافیک
نیاز دارن
با درود در آینده حتما به روز میشه
خیلی عالیه این رشته??
من گرافیکم خیلی عالیه??
وااای?من نمیدونستم که میشه از طریق گرافیک معلم شد،الان که فهمیدم خیلی خوشحال شدم
چجور میشه اونوقت؟؟
من که خوشم میاد اگر نقاشیم پیشرفت کنه حتما این زشته رو انتخاب میکنم ۱۳ سالمه