آزمون استخدامی
آزمون استخدامی
فیلم آموزشی
مصاحبه با رتبه های برتر کنکور الکتروتکنیک
فیلم آموزشی
کارنامه قبول شدگان
آثار برگزیده هنرجویان
گالری تصاویر
معرفی هنرستان ها
معرفی دانشگاه ها
گالری تصاویر
فیلم آموزشی

مطالب برگزیده

آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی کشور

آزمون فراگیر استخدامی بر اساس مصوبات شورای توسعه مدیریت و سرمایه انسانی و توسط سازمان امور اداری و استخدامی حداکثر سالی دو بار (معمولاً سالی یکبار) برگزار می‌شود. برای آشنایی بیشتر با قوانین مرتبط با آزمون استخدامی بخشهایی از این بخشنامه‌ها را مرور می‌کنیم.

آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی

این بخشنامه‌ها از سال 1393 تا 1400 ابلاغ شده‌اند و دستورالعمل‌های مشخصی برای استخدام دستگاه‌های اجرایی از طریق آزمون استخدامی تعیین کرده‌اند. آخرین بخشنامه مربوط به مرداد ماه سال 1400 می‌باشد که در اینجا به جزئیاتی از آن اشاره می‌کنیم.

خلاصه دستورالعمل برگزاری آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی (تنقیح شده و ابلاغی ۱۴۰۰) (بخشنامه شماره ۲۴۵۱۰ مورخ ۱۰‏/۰۵‏/۱۴۰۰ سازمان اداری و استخدامی کشور)

دستگاه‌های اجرایی باید برای استخدام، ابتدا از سازمان امور اداری و استخدامی مجوز دریافت نمایند. سپس از طریق آزمون کتبی استخدامی، مصاحبه و گزینش اخلاقی و عقیدتی نسبت به استخدام افراد اقدام نمایند. ملاک قبولی در آزمون کتبی، کسب نمرۀ حد نصاب است و حد نصاب نیز کسب حداقل پنجاه درصد (%۵۰) نمره مکتسبه نفر اول با ارزش وزنی چهل درصد (۴۰%) برای حیطه عمومی و شصت درصد (۶۰%) برای حیطه تخصصی در هر شغل- شهرستان در هر یک از دستگاه‌های اجرایی می‌باشد.

آزمون استخدامی (عمومی و تخصصی) برای دستگاه‌های اجرایی که دارای مجوز استخدامی و مجوز انتشار آگهی استخدام می‌باشند، به صورت امتحان مشترک فراگیر حداکثر دو بار در سال (در فصل‌های بهار و پاییز) توسط سازمان برگزار می‌شود.

مواد آزمون استخدامی

تعداد سوالات امتحان عمومی حداقل۱۰۰ و حداکثر ۱۵۰سوال خواهد بود كه به صورت چهار گزینه‌‌ای و با احتساب یک سوم نمره منفی طراحی خواهد شد. مواد امتحان عمومی به شرح زیر تعیین می‌شود:

big circle ریاضی

big circle آمار مقدماتی

big circle فناوری اطلاعات و مهارت های هفتگانه I.C.D.L

big circle زبان و ادبیات فارسی و آیین نگارش

big circle معارف اسلامی

big circle هوش و توانمندی های عمومی

big circle زبان انگلیسی عمومی

big circle اطلاعات عمومی، دانش اجتماعی و قانون اساسی

توضیح: برای بررسی دقیق‌تر سوالات زبان انگلیسی آزمون استخدامی و دریافت اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.

سوالات حیطه های تخصصی در امتحان مشترک با توجه به شغل مورد نظر و به صورت چهار گزینه‌‌ای با احتساب یک سوم نمره منفی به تعداد حداقل۵۰ و حداکثر ۱۰۰ سوال خواهد بود.

مصاحبۀ استخدامی

دستگاه‌های اجرایی می‌توانند نسبت به انجام مصاحبه استخدامی از پذیرفته شدگان امتحان مشترک اقدام نمایند. شرط لازم برای انتخاب افراد جهت انجام مصاحبه استخدامی، کسب حد نصاب می‌باشد و انتخاب افراد بر اساس مجموع نمره فضلی آنان (با وزن چهل درصد (۴۰%) برای حیطه عمومی و شصت درصد (۶۰%) برای حیطه تخصصی) به تعداد سه (۳) برابر ظرفیت پذیرش در هر شغل و محل مورد تقاضا صورت می‌پذیرد. در صورت درخواست دستگاه اجرایی و موافقت سازمان، معرفی افراد برای مصاحبه استخدامی تا پنج برابر ظرفیت استخدامی، مشروط بر اینکه در زمان ثبت نام به داوطلبان اطلاع رسانی گردد، امکان‌پذیر خواهد بود.

دستگاه اجرایی موظف است پس از برگزاری مصاحبه استخدامی، نسبت به معرفی افراد اصلی به گزینش بر اساس مجموع نمره فضلی آنان با وزن هفتاد درصد (۷۰%) برای امتحان مشترک (با در نظر گرفتن وزن‌های تعیین شده برای حیطه‌های عمومی و تخصصی) و سی درصد (۳۰%) برای مصاحبه استخدامی، به تعداد یک برابر ظرفیت پذیرش اقدام نماید. در صورت عدم تایید افراد معرفی شده در فرایند گزینش، نفرات ذخیره به ترتیب نمره فضلی به گزینش معرفی خواهند شد.

گزینش استخدامی

در صورتی كه پس از اعلام نظر گزینش، نیروی انسانی مورد نیاز از بین داوطلبانی که در مصاحبه استخدامی پذیرفته شده‌اند تامین نگردد، دستگاه اجرایی می‌تواند از سایر داوطلبان همان شغل و محل مورد تقاضا که در امتحان مشترک حد نصاب لازم را کسب نموده اند، به ترتیب نمره فضلی برای انجام سایر مراحل استخدامی دعوت به عمل آورد.

دستگاه اجرایی موظف است حداکثر ظرف مدت سه (۳) ماه پس از اعلام نظر گزینش و انجام سایر تشریفات استخدامی، نسبت به درخواست شماره مستخدم برای افراد پذیرفته شده نهایی از طریق سامانه کارمندایران اقدام نماید. همچنین حداکثر ظرف یک (۱) ماه پس از اخذ شماره مستخدم، نسبت به صدور حکم کارگزینی یا تنظیم قراداد پیمانی آنان اقدام نماید.

انتخاب شغل محل

داوطلبان استخدام در زمان ثبت نام می‌توانند علاوه بر شغل محل مورد تقاضا به عنوان انتخاب اصلی، یک شغل محل دیگر را به عنوان انتخاب دوم در همان دستگاه اجرائی انتخاب نمایند. دستگاه‌های اجرایی می‌توانند پس از اعلام نتیجه نهایی هر آزمون در بازه زمانی برگزاری آزمون بعدی تا حداکثر به مدت شش(۶) ماه پس از اعلام نتیجه، در هر یک از شغل محل‌هایی که داوطلب نداشته و یا افراد پذیرفته شده کمتر از نیاز دستگاه باشند، از میان داوطلبان همان آزمون، به ترتیب نمرات فضلی در مرحله آزمون کتبی، نسبت به دعوت از آن‌ها جهت انجام سایر مراحل استخدامی اقدام نماید.

برای مشاهدۀ متن کامل بخشنامه اینجا کلیک کنید.

همچنین برای دانلود دفترچۀ راهنمای ثبت‌نام در آزمون سال 1401 نیز اینجا کلیک کنید.

برای مشاهدۀ توضیحات در مورد مصاحبۀ استخدامی، اینجا کلیک کنید.

برای اطلاع از آخرین اخبار آزمون استخدامی، اینجا کلیک کنید.

فیلم های آزمون استخدامی

نظرات

ارسال دیدگاه(نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.)

2 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
1 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
فریده
7 ماه قبل

لطفا کتاب دروس اختصاصی کارشناس امور اداری هم تالیف کنید