پرسش های متداول پایه نهم
با توجه به اهمیت این پایه، به دلیل اینکه دانش آموزان عزیز باید در این مقطع تحصیلی، خود را برای ورود به دوره دوم متوسطه در سال بعد آماده کنند و همچنین با توجه به اینکه بعد از پایان این مقطع می توانند در آزمون های ورودی مدارس نمونه دولتی و مدارس خوب شرکت کنند، بنابراین باید بر روی نحوه مطالعه و یادگیری خود زمان بیشتری اختصاص دهند و تمام تلاش خود را برای تقویت درسی و علمی انجام دهند. در پایه نهم سعی می شود که از طریق معلمان و مشاوران مدرسه شرایطی را برای هرچه بهتر انتخاب رشته دانش آموزان عزیز فراهم کرد که این شرایط عبارتند از:
1- شناسایی و شناساندن استعداد، توانایی، علاقه و ویژگیهای شخصیتی دانشآموزان، 2- کمک به انتخاب آگاهانه رشته تحصیلی و مسیر آینده شغلی و حرفهای دانشآموزان و 3- کمک به هدایت متوازن دانشآموزان به شاخهها و رشتههای تحصیلی بر اساس سیاستهای توسعهای کشور است.
همچنین ملاک ها و عوامل هدایت تحصیلی عبارتند از:
1- نظر دانش آموز (که خود 10 امتیاز را شامل می شود.)، 2- عملکرد تحصیلی (35 امتیاز)، 3- آزمون های مشاوره ای (30 امتیاز)، 4- نظرخواهی از دبیران (10 امتیاز)، 5- نظرخواهی از والدین (5 امتیاز)، 6- نظر مشاوره (10 امتیاز) و در نهایت با توجه به امتیازها، دانش آموز با کمک و مشورت گرفتن از مشاور مسیر تحصیلی خود را انتخاب می کند.
آشنایی با شاخه های تحصیلی در انتخاب رشته:
شاخه های تحصیلی در دوره دوم متوسطه عبارتند از: شاخه فنی و حرفه ای، شاخه کار و دانش، شاخه نظری.
شاخه فنی و حرفه ای: این شاخه شامل رشته هایی است که بیشتر جنبه عملی و کارگاهی دارند پس دانش آموزانی که به کارهای عملی علاقه بیشتری دارند، این شاخه میتونه براشون مناسب باشه. البته نوع اون کار عملی هم گرایش های موجود در این شاخه با هم متفاوت می باشد که در نهایت خود دانش آموز با توجه به علاقه اش آن را انتخاب می کند. شاخه فنی و حرفه ای به چهار گروه صنعت، خدمات، کشاورزی و هنر تقسیم می شود که در نهایت خود این گروه ها به رشته های دیگری تقسیم می شوند.
شاخه نظری: شاخه نظری شاخه ای است که دانش آموزان با درس و مشق و حساب بیشتر سر و کار دارند و کارهای عملی این شاخه در حد یک یا دو درس آزمایشگاهی در طول سال تحصیلی می باشد. این شاخه شامل چهار گروه، ریاضی و فیزیک، علوم تجربی، علوم انسانی، علوم و معارف اسلامی می باشد که هر کدام از این شاخه ها از نظر درس های دوران تحصیل و شغلشون در نهایت متفاوت هستن. بچه های ریاضی باید در درس هایی مثل ریاضی، فیزیک و شیمی و به طورکلی توانایی در حل مسائل و حساب و کتاب را داشته باشند. بچه های رشته های تجربی و انسانی علاوه بر اینکه تا حدودی درس های حساب و کتاب مثل ریاضی را باید تسلط داشته باشند، در درس های حفظی هم توانایی لازم را داشته باشند چون این گرایش ها، درس های حفظیاتشون خیلی بالاست.
شاخه کار و دانش: تفاوت این شاخه با شاخه فنی و حرفه ای این است که دانش آموزان فنی و حرفه ای علاوه بر داشتن درس های عملی،درس های تئوری نیز دارند اما در شاخه کار و دانش دانش آموزان فقط درس های عملی دارند و درس تئوری آنها بسیار کمتر می باشد. پس این شاخه برای بچه هایی که به کارهای عملی علاقه بیشتری دارند مناسب تر است و تنوع رشته ایی آن نیز بیشتر می باشد.
برخی از سوالات متداول بچه ها:
من در رشته مورد علاقه ام نسبت به سایر رشته ها توانایی خیلی بالایی ندارم. برای انتخاب رشته در نهایت باید به علاقه مون توجه کنیم یا استعداد و توانایی هامون؟
درست است که توانایی و استعداد در موفقیت عامل مهمی می باشد اما به تنهایی کافی نیست و خیلی از افراد بودند که با وجود توانایی های بالا در یک زمینه، اما به دلیل نداشتن علاقه دچار خستگی شده اند و آن را رها کرده اند. علاقه هر چه قدر قوی و واقعی باشد،احتمال موفقیت هم به همون مقدار بالا می رود. علاقه باعث افزایش تلاش و پشتکار می شود و فرد همه ی سختی ها را برای رسیدن به هدف و علاقه خودش تحمل می کند.
آیا تفاوتی میان دو رشته علوم انسانی و علوم معارف اسلامی وجود دارد؟ زیرا من در درس های مربوط به این دو گرایش قوی هستم و هر دو گرایش را دوست دارم.
درست است که این دو رشته از نظر درسی تا حدی مشابه می باشند اما از نظر مسیرهای شغلی تفاوت هایی با یکدیگر دارند که به شما دوست عزیز پیشنهاد می شود با مشورت از مشاور و بررسی به طور کامل و شفاف گرایش های شغلی و آینده این دو رشته، انتخابی آگاهانه بر اساس اینکه دوست دارید در آینده چه حرفه و شغلی داشته باشید، انجام دهید.
شما هم اگر سوالی در نحوه مطالعه، شیوه پاسخگویی به سوالات امتحانی و یا هر سوالی که در زمینه درسی دارین، می تونین از ما بپرسین.
موفقیت شما آرزوی ماست
اشتراک در
وارد شدن
0 نظرات
تازهترین
ارسال دیدگاه(نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.)