آزمون استخدامی
آزمون استخدامی
فیلم آموزشی
مصاحبه با رتبه های برتر کنکور الکتروتکنیک
فیلم آموزشی
کارنامه قبول شدگان
آثار برگزیده هنرجویان
گالری تصاویر
معرفی هنرستان ها
معرفی دانشگاه ها
گالری تصاویر
فیلم آموزشی

مطالب برگزیده

مشاوره ریاضی

خدای خوب من، از بدی‌هایمان جذر بگیر و شادابی و خوبی‌هایمان را به توان ببر. زاویه دیدمان را نسبت به خودت بیشتر کن.الهی چنان کن در خم یک زاویه مسدود نشویم و در حل معادلات زندگیمان، مات نمانیم و در زندگی دچار پارادوکس نشویم.

دوست خوبم سلام

در این قسمت می‌خوام که در مورد ریاضیات و این که در وقت باقی‌مانده چگونه ریاضی بخوانیم در چند بند برای شما عزیزان توضیحاتی دهم:

الف: چرا باید ریاضی بخوانیم؟

به طور ساده، باید گفت ریاضی مادر تمامی رشته‌ها می‌باشد و رفاه انسان‌ها که می‌توان آن را مدیون فناوری‌های مدرن و مهندسی و سایر علوم مانند فیزیک دانست به نوعی وامدار ریاضیات است؛ در واقع سایر علوم بدون ریاضیات معنا و مفهوم ندارند و یادگیری هر رشته‌ای بدون ریاضیات امکان‌پذیر نمی‌باشد. پس امروزه اهمیت درس ریاضیات از نظر هیچ‌کس پوشیده نمی‌باشد.

ب: چگونه ریاضی بخوانیم؟

یادگیری ریاضیات بسیار ساده و لذت‌بخش می‌باشد، به شرطی که روش صحیح خواندن آن را بلد باشیم. نکته اول این است که خواندن ریاضیات باید به طور هدفمند و با دسته‌بندی‌های دقیق باشد، زیرا مطالب درسی در ریاضیات به هم پیوسته می‌باشد. نکته دوم زمان‌هایی که حوصله‌ی کافی دارید ریاضی بخوانید، زیرا یادگیری ریاضیات نیاز به صبر و دقت و پشتکار فراوان دارد. نکته‌ی آخر این که تسلط بر ریاضیات امکان‌پذیر نیست مگر با حل تمرین‌های فراوان که باعث ماندگاری مطالب در ذهن می‌شود.  

ج) چگونه از وقت باقیمانده استفاده نماییم:

همانطور که می‌دانید وقت زیادی تا کنکور باقی نمانده و نمی‌توان کل مباحث ریاضیات را برای کنکور مرور کرد لذا اگر بخواهیم از وقت باقی‌مانده استفاده کنیم و یک درصد قابل قبولی در کنکور داشته باشید پیشنهاد می‌کنم به این قسمت توجه کنید. همانطور که می‌دانید برای کنکور درس ریاضیات 16 فصل پیش روی شما عزیزان می‌باشد که بنده می‌خواهم در اینجا به چند نکته اشاره نمایم و بگویم چه فصل‌هایی مهم‌تر می‌باشند و یا چه فصل‌هایی را مطالعه کنیم یا اصلاً چه فصل‌هایی را به قول معروف بی‌خیال بشیم، یه سری به فهرست کتب ریاضی 1 و 2 بیندازید و مباحثی که در کنکورتون میاد رو مورد بررسی قرار بدید.

دوستان توجه نمایید که فصل اول و دوم و سوم ریاضی 1 یعنی «اعداد و نمادها و مجموعه‌ها و توان‌رسانی» خیلی ساده‌اند و مثل آب خوردن میمونن و شما می‌تونید با یکی دو ساعت مطالعه راحت از پسش بر بیایید که معمولاً 2 تا 3 تا تست از این فصل‌ها مطرح میشه که خوندنش خیلی مهمه البته این نکته هم در نظر داشته باشید که قسمت ریشه‌گیری یکم سخته ولی خیلی هم سخت نیست پس این 3 فصل رو از دست ندید.

فصل 4 رو توصیه می‌کنم اگر قبلاً نخوندید و روش مسلط نیستین مطالعه نکنید زیرا «اتحادها و تجزیه‌ها» رو نمیشه با یه مطالعه ساده یاد گرفت و تمرین و پشت کار زیاد می‌خواد.

اما همانطور که میدونید بعد هر سختی یک آسونیه به فصل 5 «معادله درجه اول و معادله خط» می‌رسیم که این فصل هم ازش سوال زیادی مطرح نمیشه پس اینم بی‌خیال بشید. اما فصل 6 «نسبت‌های مثلثاتی» رو خیلی خوب بخونید از اون فصل‌هایی که سوال زیاد ازش مطرح میشه و توصیه دیگه‌ای هم که دارم اینه که فصل 6 ریاضی 1 و فصل 14 «مثلثات» ریاضی 2 رو با هم بخونید و بگذارید مثلثات خوب تو ذهنتون جا باز کنه.

فصل 7 و 8 و 9 ریاضی 1 رو بگذارید اگر وقت زیاد آوردید مطالعه کنید چون فصل‌های مهمتر دیگه‌ای هم هست که من نمی‌خوام از اونها جا بمونید.

فصل 10 ریاضی 2 «الگو و دنباله»: این فصل خیلی راحته و مثل 3 فصل اول ریاضی 1 میشه خیلی راحت روش مسلط شد و یکی دو تا تست رو راحت جواب داد.

و اما فصل 11 و 12 و 13 که من به همه‌ی اونها «تابع» میگم خیلی مهم هستند و هر چه از اهمیتش توی کنکور بگم کم گفتم نمی‌دونید که چقدر تست از این 3 تا فصل میاد تو کنکور خواهشاً این 3 تا فصل رو اصلاً اول بخونید دیگه نمی‌دونم چطوری بهتون بگم که مهم‌اند پس خوب بخونیدشون.

فصل 15 «ماتریس»: این فصل هم اگه وقت داشتید بخونید فصل سختی نیست.

فصل 16 هم بی‌خیال بشید سخته از خیرش بگذرید.

جمع‌بندی:

دقت کنید این توصیه‌هایی که در بالا گفته شد نه این که فکر کنید فصل‌هایی که گفتم اهمیتش کمتره اصلاً بدرد نمی‌خورن‌ها نه من اینارو واسه کسایی گفتم که با توجه به وقت کمی که دارن می‌خوان از اون وقت استفاده کنن. به طور خلاصه به نظر من دوستان طبق دستور زیر مطالعه بکنن.

1) فصل تابع (11 و 12 و 13) رو ابتدا بخونید و خوب مطالعه کنید.

2) فصل مثلثات (6 و 14) رو با دقت و به طور کامل بخونید.

3) فصل (1 و 2 و 3 و 10) با صرف زمان کم‌تری بخونید.

4) فصل‌های (5 و 7 و 8 و 9 و 15) رو اگه وقت کردید بخونید.

سخن آخر

خُب خدمت همه‌ي دوستان عزيزم خسته نباشيد و خدا قوت ميگم، اينجا مي‌خوام به عنوان يه دوست كه يکم از شما بزرگتره و تجربه‌ي كنكور و تدريس را داشته كمي براتون صحبت كنم. ميدونيد الان زماني را يادم مياد كه خودم مي‌خواستم كنكور بدم. يادمه خيلي خيلي استرس داشتم. حتي شب قبلشم اصلاً خوابم نبرد اما بعدش متوجه شدم كه بي‌خودي استرس داشتم، كنكور خيلي هم راحته و اصلاً ترس نداره يه جورايي مثل آمپول زدنه، قبلش استرس داري ولي همچين كه كار تموم شد، خيالت خيلي راحت ميشه، كنكورم همينه تموم كه شد فكرت آزاد ميشه اما مي‌خوام يه جورايي دلداريتون بدم و خيالتون رو راحت كنم كه اگر مباحثي را كه با هم بررسي كرديم رو خوب خونده باشين و مشكلي توي اين مباحثي كه تا اينجا گفتيم نداشته باشين و همه‌ي تست‌هاي سال‌هاي گذشته هم خوب بررسي كرده باشين مطمئن باشيد تو كنكور مشكل خاصي نداريد و مي‌تونيد همه‌ي سوال‌ها رو به راحتي جواب بديد اما ميدونيد توي كنكور معمولاً يكي دو سوال از خارج كتاب درسي مطرح ميشه كه ما سعي كرديم با بررسي سوالات سال‌هاي گذشته و با تجربه‌اي كه توي اين سال‌هاي تدريس بدست آورديم اونها رو هم شناسايي كنيم و براتون بيان كنيم اما نميشه با قطعيت گفت كه تمام مطالبي رو كه تو كنكور مياد رو ما گفتيم و تو اين كتاب آورديم اما مطمئن باشيد حداقل 95درصد مطالب رو پوشش داديم و براتون آورديم. ديگه مگه اتفاق خيلي خاصي بيفته كه يه قسمتي توي كنكور مطرح بشه كه خارج از اين مطالب باشه. شما 95درصد كنكور رو به راحتي و بدون مشكل بلديد، پس استرس نداشته باشيد؛ مطمئن باشيد حل كردن تست‌هاي كنكور خيلي خيلي راحته، اعتماد به نفس داشته باشيد و مطمئناً از پسش بر ميايد. دوست دارم اگر كنكور داديد و براي رياضي اعتماد به نفس كافي رو داشتيد ما رو هم از يادتون نبريد و از طريق پست الكترونيك roozbeh.yegane@yahoo.com   برامون پيغام بفرستيد يا اگر انتقادي، پيشنهادي، درد و دلي داشتيد، خوشحال ميشم بگيد.

نظرات

ارسال دیدگاه(نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.)

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها